Wednesday, November 10, 2010

its been 1 year,1 month, 1 week & 1day since you're gone..

kejap je kan???rasa macam baru je pegang paper smpai melompat dari katil...

rasa mcam baru je ziarah dia...


malam ni tak tahu nape rindu sgt pada dia...terbayang2 kenal dia di kedai burger dia tempat alia selalu guna public phone...guna public phone tu sbb nak kol KL...kol mak n kawan2..masa tu alia skola kt ipoh..parents lak kt sini..mase tu zaman hp mahal gila...paling canggih pun nokia3310..so nak save bajet..guna public phone la...dari suka sakat n kacau2...di situ bermula perkenalan..terjalin persahabatan..smpailaa jatuh hati....

dia laa yg ajar tulis2 surat walau tiap2 hari jumpa...ajar tulis diari...dan dari dia alia kenal erti kasih sayang..setia...cemburu...cita2..pengorbanan....komitmen dan dugaan...hurmm...

sekarang???

walau camna rindu dia....walau camna ingat dia..walau hati mencuba menerima realiti...hanya doa mampu alia titipkan...lubang2 di hati makin sebak..mengingati janji yang pergi dibawa bersama ajalnya...

al-Fatihah buat dia..

Ku Tak Bisa

Benarkah itu cinta
Cinta yang ku cari
Jika benarlah ia ku bersyukur
Saat ku bersamamu
Sungguh ku hargai
Kau penawar segala buat ku
Sungguh ku tak menyangka
Ini semua terjadi
Namun ku rela pemergianmu

Ku tak bisa
Melupakan kisah cinta kau dan aku
Ku tak bisa
Menyayangi selain dirimu
Ku tak bisa
Menghadapi hari mendatang tanpamu
Ku tahu ini benar berlaku
Inilah kenyataanya

Ku tabahkan hati ini
Ku mohon padaMu
Berikan ku kekuatan mengharunginya
Ini semua terjadi takdir yang menentukan
Ku kuatkan semangat
Untuk meneruskan
Sungguh ku tak menyangka ini semua terjadi
Namun ku rela pemergianmu


Aku redha apa yang berlaku
Berikan ku petunjuk
Agar ku sejahtera


Ku tahu ini benar berlaku
Inilah kenyataannya

its been 1 year,1 month, 1 week & 1day since you're gone..

kejap je kan???rasa macam baru je pegang paper smpai melompat dari katil...

rasa mcam baru je ziarah dia...


malam ni tak tahu nape rindu sgt pada dia...terbayang2 kenal dia di kedai burger dia tempat alia selalu guna public phone...guna public phone tu sbb nak kol KL...kol mak n kawan2..masa tu alia skola kt ipoh..parents lak kt sini..mase tu zaman hp mahal gila...paling canggih pun nokia3310..so nak save bajet..guna public phone la...dari suka sakat n kacau2...di situ bermula perkenalan..terjalin persahabatan..smpailaa jatuh hati....

dia laa yg ajar tulis2 surat walau tiap2 hari jumpa...ajar tulis diari...dan dari dia alia kenal erti kasih sayang..setia...cemburu...cita2..pengorbanan....komitmen dan dugaan...hurmm...

sekarang???

walau camna rindu dia....walau camna ingat dia..walau hati mencuba menerima realiti...hanya doa mampu alia titipkan...lubang2 di hati makin sebak..mengingati janji yang pergi dibawa bersama ajalnya...

al-Fatihah buat dia..

Ku Tak Bisa

Benarkah itu cinta
Cinta yang ku cari
Jika benarlah ia ku bersyukur
Saat ku bersamamu
Sungguh ku hargai
Kau penawar segala buat ku
Sungguh ku tak menyangka
Ini semua terjadi
Namun ku rela pemergianmu

Ku tak bisa
Melupakan kisah cinta kau dan aku
Ku tak bisa
Menyayangi selain dirimu
Ku tak bisa
Menghadapi hari mendatang tanpamu
Ku tahu ini benar berlaku
Inilah kenyataanya

Ku tabahkan hati ini
Ku mohon padaMu
Berikan ku kekuatan mengharunginya
Ini semua terjadi takdir yang menentukan
Ku kuatkan semangat
Untuk meneruskan
Sungguh ku tak menyangka ini semua terjadi
Namun ku rela pemergianmu


Aku redha apa yang berlaku
Berikan ku petunjuk
Agar ku sejahtera


Ku tahu ini benar berlaku
Inilah kenyataannya