Wednesday, March 23, 2011

I've found u and i missed all the memories..

sekarang jam menunjukkan 12.34pg....yerp saya terlalu penat..penat dgn segala yg berlaku hari ini...lelah dengan semua yg jadi ...dari pagi sehinggalah saat ingin menutup mata...ya...sebelum saya ingin larut dalam mimpi lebih jauh..saya mendapat sesuatu dr seorang yg saya kasihi.....(terima kasih adik amli yg ingatkan akak ttg memory)

hurm........


Arwah Muhammad Zairie Slideshow: Nong’s trip to Ipoh, Perak, Malaysia was created by TripAdvisor. See another Ipoh slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.




MZMS...


maafkan saya bila mana saya tak mampu menjadi yang terbaik buat awak satu masa dulu


maafkan saya bila saya tak terdaya memilih awak dari segalanya satu tika dulu....

dan

ampuni saya kerana menyimpan rindu dari jauh tika ini...



al-fatihah



p/s:1tahun5bulan3minggu...

Tuesday, March 22, 2011

Cerita Tag dan Azam baru :)


 euuuuu........sejukkkkk
sejuk tul pagi ni...hehe..tidurku menjadi panjang dan aman sekali..yeah..walau sakitku datang menyerang malam tadi..tp itu tidak mengganggu gugat tidur yg amat2 ku perlukan sangat...hahaha...

so mood pagi2 ni tetiba datang utk menaip kt sini..hehe tak taulaa mana dtg mood pagi ni...sekarang ni kesakitan masih terasa sgt..tp ditolak ke tepi demi kerja2 yg berlambak kt depan mata nih...


kite cerita pasal tag dlu ye...erm....ni 2nd tag yg kena jawap..haih malas pon ade..tp demi seorang yg amat alia syg...so akan alia buat jua...tp nanti2 dlu laa ya along...tunggu sakit ni redha sikit..baru x bias jawapan saya...(ceh macam nak jwp test ape je)...
tag tu diberi oleh sorg yg amat saya syg..iaitu. aLoNg.... erm die ni my eldest sis dlm angelz...hehe..dah lama kami kawan..kawan serapat2 nya...along ni dah kawin da..kawin paling awal..masa umo 19...sgt hepi go lucky and teliti orgnya...ohya selama alia menghilang n x nulih ape2 kt blog sarang ni...alia rajin membaca2 blog org2 lain...hehee antaranya along laa...rajin tulis pasal keadaan diri dia skrg n daris situ alia dpt update laa life die camne skrg...yelaa nak jumpa slalu masing2 ade tanggungjwp...nasing2 ade life...

 so to along.....nnt laa ye angah buat tag tu...sbb nya angah xleh nak jwp kt opis ni..cuz bile2 mase je director dtg n menempek di sini..n plg benci si manager bebal tu dtg ke sini...haih...namo2 angin pg2 nii.....sebab...

alia dah ade azam baru hehehee......

poyokan bunyinya...dah 3 bulan baru ade azam baru..hahaha...tak ler...azam baru ni spesel edition punye...hehe...

sebab ape ye azam ni terjadi???hahaha..sbbnya...alia dah dipanggil utk nasihat pakar supaya get ready for the worst situation...yelaa..sakit ku kembali bertamu..nak wat camne...mgkn sbb x jaga makan n lifestyle yg hectic n stress..yelaa ingatkan masa study dlu dah ckup stress...rupanya stress masa skrg ni lg teruk.
so as per his and her advise...
azam baru saya bermula hari ini...(yeah..saya sedang menahan sakit tanpa ambil ape2 dadah yg dicadangkan oleh doctor)

alia tidak akan menjalani kehidupan yg tidak sihat..bermakna alia tidak akan :
1)tidak jaga tidur..tak tidur selama few days sbb kerja or study yg menimbun...
2)lupa breakfast and makan vitamin(bukan dadah yee) yg diberi oleh encik doc yg sgt riso kesihatan alia yg semakin merudum...
3)lupa utk senaman tiap hari 20min
4)lewatkan solat...bagi displin lagi diri ni

and lastly..
5)membuat keadaan diri masuk ke bilik operation pada tahun ini dgn mengelakkan keadaan2 yg xsepatutnya terjadi...

insyaAllah...menjadilah benda ini hendaknya...ameen....
 saya nak sihat sbb saya sayang ma saya...saya syg mak saya...saya nak balas jasa dorg dlu...
dan saya nak mempunyai zuriat sendiri satu hari nnt utk doakan saya bila saya tiada nanti...


insyaAllah..azam yg baik ini akan dilakukan sebaiknya dgn izin Allah...
okehlaa... nak keje..nnt laa angah jawap tag tu ye along...hehehe

p/s:terima kasih pada yg memberi jalan kebaikan dan penyembuhan dari sakit ini...moga Allah balas jasa kalian

Tuesday, March 15, 2011

kembali ke sini...

Yeah blog ini sepi sekian lama..hehe...kerana apa ya??
kerana tiada apa yg perlu ditulis.semuanya tercatat dalam anugerah tuhan yg satu ini..OTAK..:)

kenapa ya berubah2..adeh..xde ape2..saje2..nak membuka mata yg amat mengantuk di ofis ini..

sekarang nggak rajin membolog..tp rajin membaca blog org2 sekalian..kerana apa ya??kerana nya  hendak melihat kehidupan lain dari kehidupan ku ini...


yelaa dah kehidupan sendiri amat celaru+kusut+busy+tiring n etc...jadi lebih baik membaca dari tulis karang ntah ape2..yeah hobi membaca ku kembali menguasai diri...kenapa?ntahlah..baca kan bole memberi happiness dari dlu lg..

ohya??life skrg totally different..on da process of understanding n learning of "dewasa" ...perkara paling amat ku elakkan dari time studi dlu..tp now ape nak buat..hadapkan aje..yeahhh...

lg dua bulan suku abad laa umur alia..nak buat cmne..age is a matter of number only ma...peace!!!!

ok laa nnt rajin baru hapdet blog yg bersarang orang utan ini...:)

p/s: minggu ini minggu gila dgn assignments+final submission+ n of cos opis yg pelik ajaib ini!

I've found u and i missed all the memories..

sekarang jam menunjukkan 12.34pg....yerp saya terlalu penat..penat dgn segala yg berlaku hari ini...lelah dengan semua yg jadi ...dari pagi sehinggalah saat ingin menutup mata...ya...sebelum saya ingin larut dalam mimpi lebih jauh..saya mendapat sesuatu dr seorang yg saya kasihi.....(terima kasih adik amli yg ingatkan akak ttg memory)

hurm........


Arwah Muhammad Zairie Slideshow: Nong’s trip to Ipoh, Perak, Malaysia was created by TripAdvisor. See another Ipoh slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.




MZMS...


maafkan saya bila mana saya tak mampu menjadi yang terbaik buat awak satu masa dulu


maafkan saya bila saya tak terdaya memilih awak dari segalanya satu tika dulu....

dan

ampuni saya kerana menyimpan rindu dari jauh tika ini...



al-fatihah



p/s:1tahun5bulan3minggu...

Cerita Tag dan Azam baru :)


 euuuuu........sejukkkkk
sejuk tul pagi ni...hehe..tidurku menjadi panjang dan aman sekali..yeah..walau sakitku datang menyerang malam tadi..tp itu tidak mengganggu gugat tidur yg amat2 ku perlukan sangat...hahaha...

so mood pagi2 ni tetiba datang utk menaip kt sini..hehe tak taulaa mana dtg mood pagi ni...sekarang ni kesakitan masih terasa sgt..tp ditolak ke tepi demi kerja2 yg berlambak kt depan mata nih...


kite cerita pasal tag dlu ye...erm....ni 2nd tag yg kena jawap..haih malas pon ade..tp demi seorang yg amat alia syg...so akan alia buat jua...tp nanti2 dlu laa ya along...tunggu sakit ni redha sikit..baru x bias jawapan saya...(ceh macam nak jwp test ape je)...
tag tu diberi oleh sorg yg amat saya syg..iaitu. aLoNg.... erm die ni my eldest sis dlm angelz...hehe..dah lama kami kawan..kawan serapat2 nya...along ni dah kawin da..kawin paling awal..masa umo 19...sgt hepi go lucky and teliti orgnya...ohya selama alia menghilang n x nulih ape2 kt blog sarang ni...alia rajin membaca2 blog org2 lain...hehee antaranya along laa...rajin tulis pasal keadaan diri dia skrg n daris situ alia dpt update laa life die camne skrg...yelaa nak jumpa slalu masing2 ade tanggungjwp...nasing2 ade life...

 so to along.....nnt laa ye angah buat tag tu...sbb nya angah xleh nak jwp kt opis ni..cuz bile2 mase je director dtg n menempek di sini..n plg benci si manager bebal tu dtg ke sini...haih...namo2 angin pg2 nii.....sebab...

alia dah ade azam baru hehehee......

poyokan bunyinya...dah 3 bulan baru ade azam baru..hahaha...tak ler...azam baru ni spesel edition punye...hehe...

sebab ape ye azam ni terjadi???hahaha..sbbnya...alia dah dipanggil utk nasihat pakar supaya get ready for the worst situation...yelaa..sakit ku kembali bertamu..nak wat camne...mgkn sbb x jaga makan n lifestyle yg hectic n stress..yelaa ingatkan masa study dlu dah ckup stress...rupanya stress masa skrg ni lg teruk.
so as per his and her advise...
azam baru saya bermula hari ini...(yeah..saya sedang menahan sakit tanpa ambil ape2 dadah yg dicadangkan oleh doctor)

alia tidak akan menjalani kehidupan yg tidak sihat..bermakna alia tidak akan :
1)tidak jaga tidur..tak tidur selama few days sbb kerja or study yg menimbun...
2)lupa breakfast and makan vitamin(bukan dadah yee) yg diberi oleh encik doc yg sgt riso kesihatan alia yg semakin merudum...
3)lupa utk senaman tiap hari 20min
4)lewatkan solat...bagi displin lagi diri ni

and lastly..
5)membuat keadaan diri masuk ke bilik operation pada tahun ini dgn mengelakkan keadaan2 yg xsepatutnya terjadi...

insyaAllah...menjadilah benda ini hendaknya...ameen....
 saya nak sihat sbb saya sayang ma saya...saya syg mak saya...saya nak balas jasa dorg dlu...
dan saya nak mempunyai zuriat sendiri satu hari nnt utk doakan saya bila saya tiada nanti...


insyaAllah..azam yg baik ini akan dilakukan sebaiknya dgn izin Allah...
okehlaa... nak keje..nnt laa angah jawap tag tu ye along...hehehe

p/s:terima kasih pada yg memberi jalan kebaikan dan penyembuhan dari sakit ini...moga Allah balas jasa kalian

kembali ke sini...

Yeah blog ini sepi sekian lama..hehe...kerana apa ya??
kerana tiada apa yg perlu ditulis.semuanya tercatat dalam anugerah tuhan yg satu ini..OTAK..:)

kenapa ya berubah2..adeh..xde ape2..saje2..nak membuka mata yg amat mengantuk di ofis ini..

sekarang nggak rajin membolog..tp rajin membaca blog org2 sekalian..kerana apa ya??kerana nya  hendak melihat kehidupan lain dari kehidupan ku ini...


yelaa dah kehidupan sendiri amat celaru+kusut+busy+tiring n etc...jadi lebih baik membaca dari tulis karang ntah ape2..yeah hobi membaca ku kembali menguasai diri...kenapa?ntahlah..baca kan bole memberi happiness dari dlu lg..

ohya??life skrg totally different..on da process of understanding n learning of "dewasa" ...perkara paling amat ku elakkan dari time studi dlu..tp now ape nak buat..hadapkan aje..yeahhh...

lg dua bulan suku abad laa umur alia..nak buat cmne..age is a matter of number only ma...peace!!!!

ok laa nnt rajin baru hapdet blog yg bersarang orang utan ini...:)

p/s: minggu ini minggu gila dgn assignments+final submission+ n of cos opis yg pelik ajaib ini!