Wednesday, October 24, 2012

24.10.12 - 6th years- of friendship

Assalamualaikum..

hohoo..da nak balik keje baru ade masa nak update ttg hari yg ku nanti2 kan ini..
Secara amnya(ceh..mcm karangan BM lak)..tak ramai yg menhargai hari pertama kita mengenali seseorang..mungkin sudah lupa..or mungkin tak ternotice bila first time kite ter "hai" kawan kita..

For me, friendship is everywhere and evrytime..tak kire la camne pun kite mengenali seseorang..sama ada cara olskol or cara moden...internet..satu sekolah or kenal dari kawan2..tapi semuanya akan significant dlm hidup kita..(prinsip hidup:menghargai setiap orang yg ada dlm hidup kita)


dah dah..tak yah melalut buat karangan...

Actually..today..adelah hari anniversary alia dgn seseorang yg sgt significant and penting dlm hidup alia..mmg ade few people yg sgt2 alia menghargai dlm idup ni..yup....i hv so many friend mgkn sbb peramah melampau ni buat alia sng kenal kwn baru..but the true friend..only few.. :)



tgk countdown ni pun konfem da tau kan sape orgnye..ehehe..

Alhamdulillah..da 6 tahun kenal dia..n alhamdulillah..jodoh alia adalah dia.. masa dia melamar DEC last year dgn ayat sempoi nye..mmg terkedu gak laa..yelaa..saya dah give up kot for love..n never think that this cute boy(die x hensem but soo cute pd mata alia laaa)..tetiba depan masjid USM   "Kalau kita dah nikah kan mudah kan.." tu la first ayat sempoi yg keluar dari mulut dia...Berkahwin dgn dia..n buat mcm2 dgn dia..mmg bernikah memudahkan dan memberkatkan segalanya...

Syukur..setiap kelebihan dan kekurangan- which I prefer to said- differences btwn us...buat kami still stay as close friend and even untill today. kami bole tune our relationship to few phases

most of the time- we are like FRIEND/BUDDY when he or myself share about our career/business

sometimes- we are like VERY CLOSE FRIEND when we fight for stupid or little thing and make it bigger..hahaa..this part mmg slalu je..kalau gaduh tu..mmg makan hati..tp dua2 akan merajuk..last2..saya la kena pujuk..hahaa..kami gaduh kejap..lps gaduh tu lg rase rapat n rase fall in love and love n love again..(brape byk love daaa)

most of time - we are like LOVER..when we together and do things together..(yelah..long distance relationship ni..mmg kalau berjumpa n time spent together sgt2 limited and we appreciate more) we count each second and kalau bole tido pun tanak lepas...mmg rindu takyah cakaplah...doa x putus2 mohon dia selamat dgn urusannya dan berjaya dgn ape yg dia usahakan..


tp part bila plak kami HUSBAND & WIFE??

bila kami do shopping.. we use our money dgn sebaik2nya..nak beli barang...konfem x leh main pakai beli..ni persamaan kami..we r detail person- ( alia lg detail than him laa kan..dh namanya perempuan)..

bila kami make plan n desicions ( yes..we always make plan and desicions together,..masa ni mmg serius je...xkan ade chance la nak ngade2 or buat x dgr..) hehe..biasanya alia make plan..n he made the desicion..kami kne prioritize kan ape yg perlu n exclude the non important one..nk plan jalan mana..balik mana..cuti mana..buat apa..n of cos..the costing./financial..saya lah..sape lg..die akan approve n reject je..hehee nilah selama 6tahun kami jadi kawan...

bila time solat..slalunye time kami sama2..mostly wikens..kalau x ke masjid or surau..dia akan jadi imam saya..time ni rs syahdu sgt..

bila depan parents- kami xleh nak rileks n buat mcm prgai kawan2 la kan..kang ade yg tegur kata kami ni x cam husband wife..lg laa wife kan..salah sikit pgil suami..kne laa laser...hahaa...

saya masih pgil nama yg pertama saya bahasa kan dia..CUMEI...:)
dia pun da biasa guna nama tu... now depan parents n family pn da terbiasa..so far family die la..mgkn pelik kot.. abg long di panggil CUMEI.. die kata dia sgt ok n sng ngn pgilan tu..so x salahkan..


Anyway.sbnrnye..nak wish je kt sini..tp da termelalut lak tulis...

malam nnt laa alia wish him..sbb now nak balik n prepare for the surprise for him..hehe..

cake, bunga, candle...dah ready..yeahhh!!



Happy 6th Anniversary Cumei!! Hope u still be my bestiest until Jannah... :)


xoxo
Alia

2 comments:

nurul harnani said...

bagus dear.. kekalkan persahabatan dlm ikatan yg sah..

smoga bbahagia

Alia iman said...

:) thanks nanie dear..kejap je masa berlalu..

24.10.12 - 6th years- of friendship

Assalamualaikum..

hohoo..da nak balik keje baru ade masa nak update ttg hari yg ku nanti2 kan ini..
Secara amnya(ceh..mcm karangan BM lak)..tak ramai yg menhargai hari pertama kita mengenali seseorang..mungkin sudah lupa..or mungkin tak ternotice bila first time kite ter "hai" kawan kita..

For me, friendship is everywhere and evrytime..tak kire la camne pun kite mengenali seseorang..sama ada cara olskol or cara moden...internet..satu sekolah or kenal dari kawan2..tapi semuanya akan significant dlm hidup kita..(prinsip hidup:menghargai setiap orang yg ada dlm hidup kita)


dah dah..tak yah melalut buat karangan...

Actually..today..adelah hari anniversary alia dgn seseorang yg sgt significant and penting dlm hidup alia..mmg ade few people yg sgt2 alia menghargai dlm idup ni..yup....i hv so many friend mgkn sbb peramah melampau ni buat alia sng kenal kwn baru..but the true friend..only few.. :)



tgk countdown ni pun konfem da tau kan sape orgnye..ehehe..

Alhamdulillah..da 6 tahun kenal dia..n alhamdulillah..jodoh alia adalah dia.. masa dia melamar DEC last year dgn ayat sempoi nye..mmg terkedu gak laa..yelaa..saya dah give up kot for love..n never think that this cute boy(die x hensem but soo cute pd mata alia laaa)..tetiba depan masjid USM   "Kalau kita dah nikah kan mudah kan.." tu la first ayat sempoi yg keluar dari mulut dia...Berkahwin dgn dia..n buat mcm2 dgn dia..mmg bernikah memudahkan dan memberkatkan segalanya...

Syukur..setiap kelebihan dan kekurangan- which I prefer to said- differences btwn us...buat kami still stay as close friend and even untill today. kami bole tune our relationship to few phases

most of the time- we are like FRIEND/BUDDY when he or myself share about our career/business

sometimes- we are like VERY CLOSE FRIEND when we fight for stupid or little thing and make it bigger..hahaa..this part mmg slalu je..kalau gaduh tu..mmg makan hati..tp dua2 akan merajuk..last2..saya la kena pujuk..hahaa..kami gaduh kejap..lps gaduh tu lg rase rapat n rase fall in love and love n love again..(brape byk love daaa)

most of time - we are like LOVER..when we together and do things together..(yelah..long distance relationship ni..mmg kalau berjumpa n time spent together sgt2 limited and we appreciate more) we count each second and kalau bole tido pun tanak lepas...mmg rindu takyah cakaplah...doa x putus2 mohon dia selamat dgn urusannya dan berjaya dgn ape yg dia usahakan..


tp part bila plak kami HUSBAND & WIFE??

bila kami do shopping.. we use our money dgn sebaik2nya..nak beli barang...konfem x leh main pakai beli..ni persamaan kami..we r detail person- ( alia lg detail than him laa kan..dh namanya perempuan)..

bila kami make plan n desicions ( yes..we always make plan and desicions together,..masa ni mmg serius je...xkan ade chance la nak ngade2 or buat x dgr..) hehe..biasanya alia make plan..n he made the desicion..kami kne prioritize kan ape yg perlu n exclude the non important one..nk plan jalan mana..balik mana..cuti mana..buat apa..n of cos..the costing./financial..saya lah..sape lg..die akan approve n reject je..hehee nilah selama 6tahun kami jadi kawan...

bila time solat..slalunye time kami sama2..mostly wikens..kalau x ke masjid or surau..dia akan jadi imam saya..time ni rs syahdu sgt..

bila depan parents- kami xleh nak rileks n buat mcm prgai kawan2 la kan..kang ade yg tegur kata kami ni x cam husband wife..lg laa wife kan..salah sikit pgil suami..kne laa laser...hahaa...

saya masih pgil nama yg pertama saya bahasa kan dia..CUMEI...:)
dia pun da biasa guna nama tu... now depan parents n family pn da terbiasa..so far family die la..mgkn pelik kot.. abg long di panggil CUMEI.. die kata dia sgt ok n sng ngn pgilan tu..so x salahkan..


Anyway.sbnrnye..nak wish je kt sini..tp da termelalut lak tulis...

malam nnt laa alia wish him..sbb now nak balik n prepare for the surprise for him..hehe..

cake, bunga, candle...dah ready..yeahhh!!



Happy 6th Anniversary Cumei!! Hope u still be my bestiest until Jannah... :)


xoxo
Alia

2 comments:

nurul harnani said...

bagus dear.. kekalkan persahabatan dlm ikatan yg sah..

smoga bbahagia

Alia iman said...

:) thanks nanie dear..kejap je masa berlalu..