Sunday, August 22, 2010

Sahur tahun ini...

tak tau kenapa setiap kali ada kt KL, tangan begitu payah menaip...padahal hari2 buka lappy ngadap keje..n bersosial(sosial kah) di internet..hurmm..masa kat Ipoh aritu rasa semua benda nak taip..balik sini...mati mood terus...


apakah kesibukan di sini buat alia takda mood nak menaip..or adakah tiada cerita utk ditulis di sini...hurm...ape ye terjadi selepas balik dari ipoh? takde ape yang menarik..pergi balik keje cam biasa...pegi mengajar cam biasa..p byr bil2 rumah..p bazar ramadhan utk berbuka..n masak bile rasa nak makan sayur2 fresh...huh..bosan kan?


ohye minggu ni jugak kesibukan merayap ke bilik2 lecturer yang telah lama kutinggalkan...haha..lama kah?kire lama jugak laa lepas abes subject2 psychology..mana laa p jumpa lecturer2 psyc..honestly..alia sebenarnya bukan takat melawat..but jugak mencari lecturer sbb kne ada recommendation letter for support me doing master..haih..dalam resume alia bubuh my former HOD, as my reference..but mencari2 beliau tidak ketemuan..pening dah pk masa yang singkat..so alia minta jasa baik 2 org lecturer yang alia rasa terbaik laa alia perform dlm class...haha..perform ni ade dua maksud...satu slalu duk depan n asking question n buat sume assignment dgn komited nye...n the other one..perform becoz terkenal dgn slalu tuang class or datang lewat sbb bangun lambat..hurm..maaf ye saya ni mmg liat utk bangun sbb malam mmg tak tdo...so akhirnya alia choose lecturer senior from pakistan..Assoc. Prof. Dr. Syed Sohail Imam..(kene tulis nama penuh baik2..nnt kantoi lagi cam time blaja dlu..hehee) n satu lagi Assoc Prof. Dr. Lihanna Borhan...da 1st lecturer alia senang je nak jumpe...sbb die slalu ade kt bilik n tak banyak hal...die rajin mengisi borang referee yg ukm tu..n buat recommendation letter utk uia..siap alia disuruhnya ajar die how to use facebook...haih..sian sir sorg ni..dahlaa sorg2 kt malaysia ni..nak reply msg kt fb pn xtau..nak edit detail pn...so ajarlaa mana2 yg tau...BUT

da 2nd lecturer ni..mak aih..payah benar nak jumpe..alia terpaksa menapak ke dua kulliyyah lain buiding utk cari beliau..she is a very talented person n cute also..beliau skrg dah jadi deputy director kt Center Professional Development(CPD)..mencari beliau selama da hari mmg berbaloi..both lecturer sgt2 membantu in deciding whats da best for master..lega dah siap bab tu...CUMA

tang mengisi borang dgn segala particular2 tu yg payah...haih...letih benar...malas tol tangan nih...dahlaa sema due date minggu depan..haih

n tak lupa juga buat my dearest Principal cum Bos alia iaitu Dr. Muhamad Fuzi Omar yg sangat baik menulis recommendation yang sgt2 membantu alia..walau busy sgt2 dgn class, research, keje opis,program campus..but he always update me about my application..jasa2 mereka ini sgt2 dihargai n tak terbalas oleh alia..apepun terima kasih sebanyak2 nya buat kalian atas nasihat dan dorongan yg diberikan...doakan saya berjaya seperti Dr. sekalian walau dugaan datang tak henti...ameeen

erk..actually nak citer ttg sahur camne leh melalut ttg lain nih..huhu...

tahun ni rasanya sahur alia sahur yg paling sayu n tak berape nak best..bayangkan da 11 hari kita puasa..tapi hanya alia mampu bangun beberapa kali utk makan..yg selebihnya hanya bangun utk amek ubat or tak bangun langsung...serius..tiap kali bangun sure dah subuh tak pun dah kul 7...n subuh saya subuh gajah laa ape lagi..haih..dahlaa bulan ramadhan..kenapalaa alia ni makin susah nak bangun...

n sahur tahun ni jugak..dah beberapa kali alia bangun tapi rasa sedih..kerap sgt terpikir dia...pk mak dia..sampai smlm masa masak berbuka tgh cuci sayur..smpai terkeluar perkataan.."macam mana laa mak dia berbuka ya..sapa yang kejut adik2 dia bangun sahur..n sapelah kerah adik2 bangun mandi..." hurm...sampai my housemate, pooh ckp jgn laa pk lagi..kesian dia..haih..camna nak ckp ye..bukan saya nak pk...tapi tetiba je terlintas tak pun nampak kelibat dia lalu..saya tak rindu awak..saya cuba tak ingat awak..saya tanak pk awak...tp makin saya tak nak rindu..makin saya tanak pk..makin kerap hati terdetik tentang awak..tentang family awak...

tadi alia bangun sahur sorang...masak hotdog n makan pe yang ade..tulaa kali pertama sahur sempurna sorg2 diri...(pooh tak bangun..sbb dia cuti2 malaysia) kalau tak bangun buka mata pun payah..haih..sahur makan dgn semangatnya pun masa kt ipoh last week..makan ngn kazen n family2 yg kt ipoh...hurm..td masa makan terbayang muka2 dorg..huhu....

p/s:harap ini adalah puasa terakhir kena sahur sorang2...next ramadhan(jika diberi kesempatan hidup) tanak dah sahur sorang2...:)



3 comments:

StrewberiManis =) said...

"harap ini adalah puasa terakhir kena sahur sorang2...next ramadhan(jika diberi kesempatan hidup) tanak dah sahur sorang"

ehem2, ade maksud disebalik ayat ni kah? ;)

izlia iman said...

maksudnya di sini cik N..saya tamau sahur sorg2 dah..saya nak cari housemate yg suka sahur gak..huk3..payah housemate yg tak bangun2 sahur ni..huk3

StrewberiManis =) said...

ohhh "housemate" rupanya
ingatkan ape tadi
fushhhhh nasib baik tak salah faham ;p

eh esok bangun sahur tau
jangan malas2 ;)

Sahur tahun ini...

tak tau kenapa setiap kali ada kt KL, tangan begitu payah menaip...padahal hari2 buka lappy ngadap keje..n bersosial(sosial kah) di internet..hurmm..masa kat Ipoh aritu rasa semua benda nak taip..balik sini...mati mood terus...


apakah kesibukan di sini buat alia takda mood nak menaip..or adakah tiada cerita utk ditulis di sini...hurm...ape ye terjadi selepas balik dari ipoh? takde ape yang menarik..pergi balik keje cam biasa...pegi mengajar cam biasa..p byr bil2 rumah..p bazar ramadhan utk berbuka..n masak bile rasa nak makan sayur2 fresh...huh..bosan kan?


ohye minggu ni jugak kesibukan merayap ke bilik2 lecturer yang telah lama kutinggalkan...haha..lama kah?kire lama jugak laa lepas abes subject2 psychology..mana laa p jumpa lecturer2 psyc..honestly..alia sebenarnya bukan takat melawat..but jugak mencari lecturer sbb kne ada recommendation letter for support me doing master..haih..dalam resume alia bubuh my former HOD, as my reference..but mencari2 beliau tidak ketemuan..pening dah pk masa yang singkat..so alia minta jasa baik 2 org lecturer yang alia rasa terbaik laa alia perform dlm class...haha..perform ni ade dua maksud...satu slalu duk depan n asking question n buat sume assignment dgn komited nye...n the other one..perform becoz terkenal dgn slalu tuang class or datang lewat sbb bangun lambat..hurm..maaf ye saya ni mmg liat utk bangun sbb malam mmg tak tdo...so akhirnya alia choose lecturer senior from pakistan..Assoc. Prof. Dr. Syed Sohail Imam..(kene tulis nama penuh baik2..nnt kantoi lagi cam time blaja dlu..hehee) n satu lagi Assoc Prof. Dr. Lihanna Borhan...da 1st lecturer alia senang je nak jumpe...sbb die slalu ade kt bilik n tak banyak hal...die rajin mengisi borang referee yg ukm tu..n buat recommendation letter utk uia..siap alia disuruhnya ajar die how to use facebook...haih..sian sir sorg ni..dahlaa sorg2 kt malaysia ni..nak reply msg kt fb pn xtau..nak edit detail pn...so ajarlaa mana2 yg tau...BUT

da 2nd lecturer ni..mak aih..payah benar nak jumpe..alia terpaksa menapak ke dua kulliyyah lain buiding utk cari beliau..she is a very talented person n cute also..beliau skrg dah jadi deputy director kt Center Professional Development(CPD)..mencari beliau selama da hari mmg berbaloi..both lecturer sgt2 membantu in deciding whats da best for master..lega dah siap bab tu...CUMA

tang mengisi borang dgn segala particular2 tu yg payah...haih...letih benar...malas tol tangan nih...dahlaa sema due date minggu depan..haih

n tak lupa juga buat my dearest Principal cum Bos alia iaitu Dr. Muhamad Fuzi Omar yg sangat baik menulis recommendation yang sgt2 membantu alia..walau busy sgt2 dgn class, research, keje opis,program campus..but he always update me about my application..jasa2 mereka ini sgt2 dihargai n tak terbalas oleh alia..apepun terima kasih sebanyak2 nya buat kalian atas nasihat dan dorongan yg diberikan...doakan saya berjaya seperti Dr. sekalian walau dugaan datang tak henti...ameeen

erk..actually nak citer ttg sahur camne leh melalut ttg lain nih..huhu...

tahun ni rasanya sahur alia sahur yg paling sayu n tak berape nak best..bayangkan da 11 hari kita puasa..tapi hanya alia mampu bangun beberapa kali utk makan..yg selebihnya hanya bangun utk amek ubat or tak bangun langsung...serius..tiap kali bangun sure dah subuh tak pun dah kul 7...n subuh saya subuh gajah laa ape lagi..haih..dahlaa bulan ramadhan..kenapalaa alia ni makin susah nak bangun...

n sahur tahun ni jugak..dah beberapa kali alia bangun tapi rasa sedih..kerap sgt terpikir dia...pk mak dia..sampai smlm masa masak berbuka tgh cuci sayur..smpai terkeluar perkataan.."macam mana laa mak dia berbuka ya..sapa yang kejut adik2 dia bangun sahur..n sapelah kerah adik2 bangun mandi..." hurm...sampai my housemate, pooh ckp jgn laa pk lagi..kesian dia..haih..camna nak ckp ye..bukan saya nak pk...tapi tetiba je terlintas tak pun nampak kelibat dia lalu..saya tak rindu awak..saya cuba tak ingat awak..saya tanak pk awak...tp makin saya tak nak rindu..makin saya tanak pk..makin kerap hati terdetik tentang awak..tentang family awak...

tadi alia bangun sahur sorang...masak hotdog n makan pe yang ade..tulaa kali pertama sahur sempurna sorg2 diri...(pooh tak bangun..sbb dia cuti2 malaysia) kalau tak bangun buka mata pun payah..haih..sahur makan dgn semangatnya pun masa kt ipoh last week..makan ngn kazen n family2 yg kt ipoh...hurm..td masa makan terbayang muka2 dorg..huhu....

p/s:harap ini adalah puasa terakhir kena sahur sorang2...next ramadhan(jika diberi kesempatan hidup) tanak dah sahur sorang2...:)



3 comments:

StrewberiManis =) said...

"harap ini adalah puasa terakhir kena sahur sorang2...next ramadhan(jika diberi kesempatan hidup) tanak dah sahur sorang"

ehem2, ade maksud disebalik ayat ni kah? ;)

izlia iman said...

maksudnya di sini cik N..saya tamau sahur sorg2 dah..saya nak cari housemate yg suka sahur gak..huk3..payah housemate yg tak bangun2 sahur ni..huk3

StrewberiManis =) said...

ohhh "housemate" rupanya
ingatkan ape tadi
fushhhhh nasib baik tak salah faham ;p

eh esok bangun sahur tau
jangan malas2 ;)