Friday, August 27, 2010

Nuzul Qur'an holiday...

taip padam taip padam...dah tulis semua yang terbuku..tup...padam balik...adoi...kenapakah tiada mood sekarang ni...mungkin perubahan hormon n sakit yang tak pergi2 ni buat macam2 bermain dikepala ni...


ape pun...Salam Nuzul Qur'a buat semua umat Islam...moga sape2 yang bercuti ini memanfaatkan cuti dgn perkara yang baik...tanak dahlaa esok pagi2 baca papaer..kes2 yang x best jugak terpampang kat dada akhbar..kes khalwat laa..kes tak puasa laa...kes buang bayi la..oh GOD..dah muak dah dgr cerita ni..rata2 yang dilakukan oleh kaum kita sendiri...MELAYU...n orang seagama dgn kita...hurmmm..taktau nak ckp ape dah..cuma doa mohon umat kita dapat kembali ke pangkal jalan..berpegang pada Qur'an dan sunnah Rasulullah...tepuk dada tanya iman....

cuti ni alia macam tak cuti..mane tak nya..alia kat opis..duk buat keje "bibik" kepada sorang staff "negara seberang"...malas nak citer panjang..hurm...oh ye...isnin ni merupakan last day alia keje kat uia ni..pasni ape lagi..tanam anggur laaa....eh tak ye...alia masih ade keje...slain ngaja budak2 seminggu dua kali..n private tutor utk family Pn. Aida...alia start minggu depan kena siapkan tempahan kuih raya yang alia buat dis last few years..nak kata banyak tu xdela cam tempahan kilang..tapi banyak jugak laa..kalau dah sorang tempah 200-300 biji kan...alhamdulillah..ruang order dah bukak dari 1st week puasa..now kira banyak jugak laa..kne siapkan before 9 sept...n byk yg nak amek 3 sept...hehee..

nak tau alia buat ape??

alia buat CHOC CRUNCHY COOKIES..yang sgt disukai oleh kanak2..eh orang tua yg suka coklat pun suka jugak tau..hehe..apepun thanks to all client yang tempah ye..saya janji quality n ketepatan masa saya akan cuba buat sebaik mungkin..rasenye xde masalah..sebabnya..alia pasni mmg tak keje dah..sementara mana2 company panggil...hehe..

mungkin sebab harga yang berpatutan n rasa yang mcam famous amos..buat ramai kenalan yang order..n lagi satu dorg suka sebab alia buat based on order..bukan amek ready stock..so quality n kesedapan amat terjamin...yelaa...alia akan buat dua hari sebelum tempahan di ambil or di hantar..takkan ade stock yang melebihi 3 hari..sebabnya...alia x suka makan benda tak sedap..so alia tak suka bagi orang makan benda tak sedap jugak..lalalala..

pics cookies ni nnt alia bubuh lain kali laa ye..di ofis xde pic2 cookies..anyway..alia nak sambung keje balik...banyak dah merapu....salam jumaat, salam ramadhan n salam nuzul qur'an buat semua muslimin dan muslimat....

p/s: sgt susah hati..mana dia menghilang...n sgt tak suka dgn kawan plastik saya....

1 comment:

StrewberiManis =) said...

nanti nak rasa cookies alia la eh :)

InsyaAllah kalau sempat jumpa masa N ada di Gombak ni, N text alia eh dear :)

Mmg plan nak jumpa, tapi ade hal sket ;)

Nuzul Qur'an holiday...

taip padam taip padam...dah tulis semua yang terbuku..tup...padam balik...adoi...kenapakah tiada mood sekarang ni...mungkin perubahan hormon n sakit yang tak pergi2 ni buat macam2 bermain dikepala ni...


ape pun...Salam Nuzul Qur'a buat semua umat Islam...moga sape2 yang bercuti ini memanfaatkan cuti dgn perkara yang baik...tanak dahlaa esok pagi2 baca papaer..kes2 yang x best jugak terpampang kat dada akhbar..kes khalwat laa..kes tak puasa laa...kes buang bayi la..oh GOD..dah muak dah dgr cerita ni..rata2 yang dilakukan oleh kaum kita sendiri...MELAYU...n orang seagama dgn kita...hurmmm..taktau nak ckp ape dah..cuma doa mohon umat kita dapat kembali ke pangkal jalan..berpegang pada Qur'an dan sunnah Rasulullah...tepuk dada tanya iman....

cuti ni alia macam tak cuti..mane tak nya..alia kat opis..duk buat keje "bibik" kepada sorang staff "negara seberang"...malas nak citer panjang..hurm...oh ye...isnin ni merupakan last day alia keje kat uia ni..pasni ape lagi..tanam anggur laaa....eh tak ye...alia masih ade keje...slain ngaja budak2 seminggu dua kali..n private tutor utk family Pn. Aida...alia start minggu depan kena siapkan tempahan kuih raya yang alia buat dis last few years..nak kata banyak tu xdela cam tempahan kilang..tapi banyak jugak laa..kalau dah sorang tempah 200-300 biji kan...alhamdulillah..ruang order dah bukak dari 1st week puasa..now kira banyak jugak laa..kne siapkan before 9 sept...n byk yg nak amek 3 sept...hehee..

nak tau alia buat ape??

alia buat CHOC CRUNCHY COOKIES..yang sgt disukai oleh kanak2..eh orang tua yg suka coklat pun suka jugak tau..hehe..apepun thanks to all client yang tempah ye..saya janji quality n ketepatan masa saya akan cuba buat sebaik mungkin..rasenye xde masalah..sebabnya..alia pasni mmg tak keje dah..sementara mana2 company panggil...hehe..

mungkin sebab harga yang berpatutan n rasa yang mcam famous amos..buat ramai kenalan yang order..n lagi satu dorg suka sebab alia buat based on order..bukan amek ready stock..so quality n kesedapan amat terjamin...yelaa...alia akan buat dua hari sebelum tempahan di ambil or di hantar..takkan ade stock yang melebihi 3 hari..sebabnya...alia x suka makan benda tak sedap..so alia tak suka bagi orang makan benda tak sedap jugak..lalalala..

pics cookies ni nnt alia bubuh lain kali laa ye..di ofis xde pic2 cookies..anyway..alia nak sambung keje balik...banyak dah merapu....salam jumaat, salam ramadhan n salam nuzul qur'an buat semua muslimin dan muslimat....

p/s: sgt susah hati..mana dia menghilang...n sgt tak suka dgn kawan plastik saya....

1 comment:

StrewberiManis =) said...

nanti nak rasa cookies alia la eh :)

InsyaAllah kalau sempat jumpa masa N ada di Gombak ni, N text alia eh dear :)

Mmg plan nak jumpa, tapi ade hal sket ;)