Monday, August 15, 2011

diari ramadhan 6: iftar n sahur yg meriah

salam subuh..arini da puasa ke 14..kira da 14 hari alia berjaya bgun sahur n puasa.alhamdulillah..

nak cerita pasal berbuka mlm td..(tak de sape baca blog ni sng sikit nak luah kt sini..n dpt simpan cerita2 kisah ini utk rujukan hari tua kikikiki).

alia smpai ipoh lebi kurang jam 6 ptg.n aqila(buah hati ayim) sms ckp ayim nk dtg amek.ikutkan hati nak je naik train n tanak susahkan sape2.sampai2 tgu ayim n qila,mak da msg duk tnya pasal kek adam n mak nk dtg amek.aduh terharunya..semua sgt prihatin.abah da ada kt ipoh juga.

cakap dgn mak jgn dtg ambil sbb ayim da on da way.dlm 10mins tgu ayim pun smpai ngn qila terus kami p dominos utk beli pizza.alia da niat nak blanje n sbb besday adam yg 7 maka alia beli 7 pizza.takpe makan ramai2.tgu dominos siap pun da kul7. pastu p beli air kelapa then smpai2 mmg time buka dah.heheeeee.oqh ya ipoh hujan n sejuk je.mcm tahu2 je hati tanak hujan.

smpai terus mak dtg peluk cium.ya Allah..rasa nak terjurai air mata bila mak ckp..brapa lama dah x smpai umah.adik2 duk rindu.mmg alia peluk mak kuat2 n rs tanak lepas.mmg kami lama x kumpul sbb alia sering elak utk pulang..kejamkan saya?

abah dah mula riuh n salam abah.abah terus peluk alia n ckp "asyik dgr suara je brape lama dah..ni baru nmpk orgnya."

alia diam je.segan juga abah peluk sbb dgn abah alia ms remaja dlu byk kongsi cerita bila alia n arwah bergaduh or nk share citer romantik n slamber kitorg kt abah lah.dah besar ni abah rajin duk call tnya kaba n kerjaya or study alia.nak bangkit ttg arwah rasanya kami berdua da kelu lidah.

rumah sgt meriah.sorg2 adik beratur salam n tnya mcm2..baik yg kecil n besar.aman.ayim.ayum.amli .adam.eny.ija n adah. ni la adik2 alia yg alia rindu sgt2. owh ya nur n daos yg bakal mendirikan masjid raya ni pun balik.yg takda cuma apiq sbb duk hostel and arwah..

kami berbuka dgn pizza dlu sbb nasi sume tgh in progress siap ayam rendang nye.hehee..alia mkn dua keping je pizza sbb sgt hepi n on the dame time sebak lg.sebak sebab masih ada byg2 arwah kt sini n sebak rasa bsalah sbb asyik mengelak utk pulang.ermmm kerja n kekuatan yg alia kumpul sebenarnya sbb tak pulang.oh mak maafkan alia!


adam makan dgn byk skali lepaz pizza nasi dua pinggan pastu aiskrim dua.huhu,budak ni kecik je.makan nyee.mak aiii..mgkn sbb ramai maka dia pun selera nk makan.

mak masih cam dlu kental kuat n sgt rapat ngn anak2..abah pub sgt penyayang n semua anak duk berebut nak baring peluk abah.abah jarang ada kt rumah sbb abah keje contractor yg projectnya base kt kluang johor skrg.so wiken jelaa jika ada cuti abah balik.adik2 da biasa abah takda tp mereka sgt sygkan abah walau jarang jumpa.

malam nye kami duk bercerita lyn muvie sakat menyakat n alia ape lagi bergomol ngn adam ayum n amli.hehehe ni la permata hati yg mengikut je alia kemana.main game laa.makan laaa.

bahagiakan?

malam tu mak suruh alia tdo di bilik arwah.ermmmmm nak menolak tak smpai hati.nak tdo di situ tak sanggup.masuk bilik dlm jam 1pg trus sms cumei n ignorekan ape yg rasa.smpai laa ttdo,ye sy nangis sbb saya makin rindu dia..barang2sy bg dia sume ada lg dlm almari rahsia dia..kuncinya ada pada saya.



citer bab sahur. . . mcm tahun lepas tahun ni alia dpt bersahur beramai2 lebih dari kebiasaan..tahun lepas with my kazen2 n paksu n makteh family.but this year sgt spesel sbb kali ni bersahur dgn adik2 yg sng tul nak bgun pg.pandai kan mak didik anak2.i wish i can be like her one fine day.insyaAllah. membesarkan 11org anak n semuanya cerdik pandai..seorng diri di ipoh mmg amat mgkagumkan sy..tak semua org mmpu.kalau saya entahlaaa.

pas sahur solat alia tak bole tdo..activitynya bermain game ngn amli n ayum smpai kul laa ni.hehee.tanak tdo sbb xsgup nak naik bilik arwah.

till later.nak citer ttg besday adam n ke pusara arwah.insyaAllah.

ps:ambil ms yg lama nak taip ni sbb smpai kl br dpt taip.ni pun smpai2 rs sunyi pula idup sbb da sorg2 again.nite!

posted from Bloggeroid

No comments:

diari ramadhan 6: iftar n sahur yg meriah

salam subuh..arini da puasa ke 14..kira da 14 hari alia berjaya bgun sahur n puasa.alhamdulillah..

nak cerita pasal berbuka mlm td..(tak de sape baca blog ni sng sikit nak luah kt sini..n dpt simpan cerita2 kisah ini utk rujukan hari tua kikikiki).

alia smpai ipoh lebi kurang jam 6 ptg.n aqila(buah hati ayim) sms ckp ayim nk dtg amek.ikutkan hati nak je naik train n tanak susahkan sape2.sampai2 tgu ayim n qila,mak da msg duk tnya pasal kek adam n mak nk dtg amek.aduh terharunya..semua sgt prihatin.abah da ada kt ipoh juga.

cakap dgn mak jgn dtg ambil sbb ayim da on da way.dlm 10mins tgu ayim pun smpai ngn qila terus kami p dominos utk beli pizza.alia da niat nak blanje n sbb besday adam yg 7 maka alia beli 7 pizza.takpe makan ramai2.tgu dominos siap pun da kul7. pastu p beli air kelapa then smpai2 mmg time buka dah.heheeeee.oqh ya ipoh hujan n sejuk je.mcm tahu2 je hati tanak hujan.

smpai terus mak dtg peluk cium.ya Allah..rasa nak terjurai air mata bila mak ckp..brapa lama dah x smpai umah.adik2 duk rindu.mmg alia peluk mak kuat2 n rs tanak lepas.mmg kami lama x kumpul sbb alia sering elak utk pulang..kejamkan saya?

abah dah mula riuh n salam abah.abah terus peluk alia n ckp "asyik dgr suara je brape lama dah..ni baru nmpk orgnya."

alia diam je.segan juga abah peluk sbb dgn abah alia ms remaja dlu byk kongsi cerita bila alia n arwah bergaduh or nk share citer romantik n slamber kitorg kt abah lah.dah besar ni abah rajin duk call tnya kaba n kerjaya or study alia.nak bangkit ttg arwah rasanya kami berdua da kelu lidah.

rumah sgt meriah.sorg2 adik beratur salam n tnya mcm2..baik yg kecil n besar.aman.ayim.ayum.amli .adam.eny.ija n adah. ni la adik2 alia yg alia rindu sgt2. owh ya nur n daos yg bakal mendirikan masjid raya ni pun balik.yg takda cuma apiq sbb duk hostel and arwah..

kami berbuka dgn pizza dlu sbb nasi sume tgh in progress siap ayam rendang nye.hehee..alia mkn dua keping je pizza sbb sgt hepi n on the dame time sebak lg.sebak sebab masih ada byg2 arwah kt sini n sebak rasa bsalah sbb asyik mengelak utk pulang.ermmm kerja n kekuatan yg alia kumpul sebenarnya sbb tak pulang.oh mak maafkan alia!


adam makan dgn byk skali lepaz pizza nasi dua pinggan pastu aiskrim dua.huhu,budak ni kecik je.makan nyee.mak aiii..mgkn sbb ramai maka dia pun selera nk makan.

mak masih cam dlu kental kuat n sgt rapat ngn anak2..abah pub sgt penyayang n semua anak duk berebut nak baring peluk abah.abah jarang ada kt rumah sbb abah keje contractor yg projectnya base kt kluang johor skrg.so wiken jelaa jika ada cuti abah balik.adik2 da biasa abah takda tp mereka sgt sygkan abah walau jarang jumpa.

malam nye kami duk bercerita lyn muvie sakat menyakat n alia ape lagi bergomol ngn adam ayum n amli.hehehe ni la permata hati yg mengikut je alia kemana.main game laa.makan laaa.

bahagiakan?

malam tu mak suruh alia tdo di bilik arwah.ermmmmm nak menolak tak smpai hati.nak tdo di situ tak sanggup.masuk bilik dlm jam 1pg trus sms cumei n ignorekan ape yg rasa.smpai laa ttdo,ye sy nangis sbb saya makin rindu dia..barang2sy bg dia sume ada lg dlm almari rahsia dia..kuncinya ada pada saya.



citer bab sahur. . . mcm tahun lepas tahun ni alia dpt bersahur beramai2 lebih dari kebiasaan..tahun lepas with my kazen2 n paksu n makteh family.but this year sgt spesel sbb kali ni bersahur dgn adik2 yg sng tul nak bgun pg.pandai kan mak didik anak2.i wish i can be like her one fine day.insyaAllah. membesarkan 11org anak n semuanya cerdik pandai..seorng diri di ipoh mmg amat mgkagumkan sy..tak semua org mmpu.kalau saya entahlaaa.

pas sahur solat alia tak bole tdo..activitynya bermain game ngn amli n ayum smpai kul laa ni.hehee.tanak tdo sbb xsgup nak naik bilik arwah.

till later.nak citer ttg besday adam n ke pusara arwah.insyaAllah.

ps:ambil ms yg lama nak taip ni sbb smpai kl br dpt taip.ni pun smpai2 rs sunyi pula idup sbb da sorg2 again.nite!

posted from Bloggeroid

No comments: